در دانشگاه تبریز صورت گرفت
آئین آغاز به کار سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی ریاضیات زیستی با حضور اساتید، محققان و دانشجویان ریاضی از دانشگاههای سراسر کشور به صورت حضوری و ویدئو کنفرانسی به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر جلال شیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه طی سخنانی در ابتدای این آئین با اشاره به اهمیت و نقش ریاضیات زیستی در رشتههای مختلف و مدلسازی فرآیندهای پیچیدهی طبیعت اظهار کرد: این همایش با حضور اساتید برجسته و نام آوران این عرصه برگزار میشود که امیدواریم نتایج مطلوبی نیز به ارمغان بیاورد.
وی ادامه داد: دانشگاه تبریز بهعنوان مشهدالشهدای دانشگاههای ایران به پشتوانهی فعالیتهای شبانهروزی و تلاش اعضای هیات علمی، یاوران علمی و دانشجویان عزیز در سالهای اخیر خوش درخشیده است و گواه این ادعا صعودهای بیسابقه در رتبهبندیهای بین المللی است. بطوریکه ۲۰۰ رتبه در نظام رتبهبندی شانگهای، ۱۰۰ رتبه در تایمز و حضور برای نخستین بار در نظام رتبهبندی کیو اس از جملهی این افتخارات است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در خاتمه با تقدیر از فعالیتهای دانشکدهی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر خاطرنشان کرد: دانشکدهی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر یکی از دانشکدههای وزین، فعال و کارامد دانشگاه تبریز است که با دارابودن اساتید نامآور دانشجویان نخبهای را تربیت کرده است و امیدواریم ماحصل تبادل نظرات و آخرین یافتههای علمی در این همایش علمی، در درجهی اول در رشتهی ریاضی و سپس در سایر رشتهها، برای حل مسائل حوزهی تخصصی موثر باشد.
همایش ریاضیات زیستی یکی از همایشهای جوان و نوپای انجمن ریاضی ایران
رئیس دانشکدهی ریاضی، آمار، و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز نیز با بیان اینکه همایش ریاضیات زیستی یکی از همایشهای جوان و نوپای انجمن ریاضی ایران است، گفت: دانشکدهی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر، از سال ۱۳۴۸ و در چهار گروه ریاضی محض، ریاضی کاربردی، آمار و علوم کامپیوتر در حال فعالیت است که برای دومین بار میزبانی همایش ملی ریاضیات زیستی را برعهده دارد.
دکتر سید رضا مراثی ادامه داد: باور ما این است که برگزاری این قبیل همایشها و سمینارها علاوه بر بحث دید و بازدید اساتید دانشگاههای مختلف، بستری برای تبادل افکار و نظریههای علمی است و ما مفتخریم که امسال میزبان چهل و ششمین مسابقات ریاضی دانشجویی کشور و دهمین سمینار آنالیز عددی بودیم و امروز نیز میزبان سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی ریاضیات زیستی هستیم و امیدواریم شاهد نتایج خوب و موثری در این همایش باشیم.
ریاضیات زیستی یک موضوع بین رشتهای و پایه و اساس مدلسازی
دبیر سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی ریاضیات زیستی نیز گفت: ریاضیات زیستی یک موضوع بین رشتهای و پایه و اساس مدلسازی است که بطور مثال ما میتوانیم از طریق مدل ریاضی آیندهی یک بیماری و حتی اثر داروها را بروی بیماری پیشبینی کنیم.
دکتر حسین خیری ادامه داد: نخستین همایش ریاضیات زیستی سال ۱۳۹۷ به میزبانی دانشگاه نیشابور و دورههای بعدی در دانشگاههای تبریز، دامغان و مارندران برگزار شده و امروز نیز برای دومین بار در دانشگاه تبریز میزبانی این همایش را بر عهده داریم.
وی با اشاره به ضرورت تاسیس انجمن ریاضی زیستی و تاثیر آن در بین رشتهای شدن ریاضیات زیستی خاطرنشان کرد: بیش از ۴۵ مقاله بهصورت سخنرانی حضوری و مجازی به دبیرخانهی همایش ارسال شده که به مدت دو روز ارائه خواهد شد.
اساتید و محققان حاضر در این همایش دو روزه، به ارائهی مقالات و آخرین تحقیقات و دستاوردهای خود در حوزهی ریاضیات زیستی خواهند پرداخت.