وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری کنگره بین المللی اندیشههای آیت الله العظمی بروجردی (ره) به وحدت حوزه و دانشگاه کمک میکند.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفیگل در نشست شورای سیاستگذاری کنگره بین المللی آیت الله العظمی بروجردی (ره) گفت: بزرگداشت مشاهیر علمی و حوزوی در نسل جوان ایجاد انگیزه میکند و در شکل گیری هویت ملی بسیار موثر است؛ به همین علت به دانشگاهها توصیه اکید شده است نسبت به ایجاد تالار افتخارات و مشاهیر در دانشگاه اقدام کنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه جشنواره بین المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی در هر دوره خود توجه به مشاهیر علمی و مذهبی را در دستور کار خود میدهد، در جشنواره پیش رو نیز میتوانیم اندیشههای حضرت آیت العظمی بروجردی (ره) را به عنوان یک محور معرفی و آثار پژوهشی دانشمندان داخلی و خارجی در خصوص ایشان را ارزیابی و آثار برگزیده را در کنگره ارائه کنیم.
زلفیگل افزود: با توجه به اینکه دانشگاه آیت العظمی بروجردی (ره) به عنوان میزبان این کنگره، انتخاب شده است تلاش میکنیم از همه ظرفیت وزارت علوم برای برگزاری بهتر آن استفاده کنیم و اخذ مجوز برگزاری این کنگره به شکل بین المللی بر عهده وزارتخانه است.
وی گفت: علما و مشاهیر دیگر بروجرد نیز میتوانند در ذیل محور اصلی کنگره مورد توجه باشند و کمیته علمی میتواند در این زمینه از هماکنون فعالیت خود را انجام دهد.
تاکید معاون رئیس جمهور بر ایجاد نمایشگاه دائمی آیت الله العظمی بروجردی (ره)
معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در این نشست گفت: بهتر است نمایشگاهی دائمی از آثار و تصاویر آیتالله العظمی بروجردی (ره) و آثار دیگران در خصوص ایشان در دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) ایجاد شود.
سید محمد حسینی افزود: آیت الله العظمی بروجردی (ره) از بزرگترین مراجع تقلید عصر خویش بودند و حضرت امام خمینی (ره) به عنوان شاگردی نخبه و مشاوری امین ایشان را در انجام کارهای بزرگ یاری میرساندند.
وی در خصوص کنگره بزرگداشت این شخصیت بزرگ تاکید کرد: ضرورت دارد تا زمان تشکیل کنگره، آثار خطی آیت الله العظمی بروجردی (ره) و آثاری که تاکنون چاپ و منتشر نشده است از موسساتی مانند آستان قدس رضوی، کتابخانه ملک، کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی و مرکز اسناد انقلاب اسلامی تهیه و در کنگره ارائه شود.
حسینی گفت: تشکیل دبیرخانه دائمی کنگره در دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) کمک میکند آمادگی تکرار این کنگره در سالهای آتی فراهم باشد و قطعا با برگزاری یک کنگره همه ابعاد شخصیتی این عالم بزرگ بررسی نخواهد شد.
استقبال امام جمعه بروجرد از پیشنهاد وزیر علوم
حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی حسینی امام جمعه بروجرد از پیشنهاد وزیر علوم مبنی بر توجه به سایر علما و بزرگان بروجرد در کنگره بین المللی آیت الله العظمی بروجردی (ره) استقبال کرد و گفت: شناخت هر یک از این علما و مراجع بزرگ دینی میتواند برای نسل جوان یک موهبت و نعمت بزرگ باشد.
آیت الله العظمی بروجردی (ره) منادی وحدت
حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این نشست؛ آیتالله العظمی بروجردی (ره) را از منادیان اصلی تقریب مذاهب دانست که این اندیشه توسط حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تایید قرار گرفت و به عنوان یک اصل پذیرفته در جمهوری اسلامی ایران دنبال شد.
وی افزود: اندیشه تقریب مذاهب به قدری مهم و تاثیرگذار است که امروزه رقیب آن یعنی اندیشه تکفیر رنگ باخته است و همگان به اهمیت این اندیشه که توسط الله العظمی بروجردی (ره) مطرح شده، پی برده اند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: ظرفیت علمی و پژوهشی این نهاد و دفاتر خارجی آن به وزارت علوم در برگزاری کنگره الله العظمی بروجردی (ره) کمک میکند.
جوانان حوزوی و دانشگاهی مخاطب اصلی جشنواره
حجت الاسلام و المسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در این نشست گفت: دانشجویان و دانش آموزان به عنوان مخاطبان اصلی این کنگره مد نظر باشند و برای آنها حول محور کنگره، تولید محتوا صورت بگیرد.
وی اظهار داشت: حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) شخصیتی دو ابعاد و جامع بودند و شناخت ایشان آثار تربیتی و فرهنگی زیادی برای همه ما به ویژه نسل جوان دارد.
رستمی با اشاره به نقش مهم الله العظمی بروجردی (ره) در شاگرد پروری و نقش مهم شاگردان ایشان در رشد مهال مرجعیت دینی در ایران گفت: قشر طلبه و دانشجویان علوم حوزوی هم باید مخاطب این جشنواره باشند و برای بهرهمندی آنها از این کنگره برنامهریزی شود.
عباس گودرزی و فاطمه مقصودی نمایندگان بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری در این نشست بر ضرورت برگزاری باشکوه این کنگره تاکید کرده و موافقت خود را برای برگزاری کنفرانس در سال 1404 اعلام کردند.