دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳ - 17:52:28

دبیر و قائم‌مقام انجمن رمز ایران اعلام کرد

تصویب بیش از ۶۰۰ واژه متداول در مباحث رمزشناسی و افتا درفرهنگستان زبان و ادب فارسی
تصویب بیش از ۶۰۰ واژه متداول در مباحث رمزشناسی و افتا درفرهنگستان زبان و ادب فارسی

دبیر و قائم‌مقام انجمن رمز ایران گفت: با همکاری مستمر گروه واژه گزینی انجمن رمز ایران با فرهنگستان زبان و ادب فارسی، تاکنون با بررسی بیش از ۹۰۰ واژه شناسایی شده متداول در مباحث رمزشناسی و امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا)، بیش از ۶۰۰ واژه تصویب و در دفاتر مختلف «فرهنگ واژه‌های مصوب فرهنگستان» منتشر شده است.

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از ایسنا، دکتر محمود سلماسی زاده، دبیر و قائم مقام انجمن رمز ایران با بیان این خبر، درباره اهمیت گزینش و پیشنهاد واژه‌های مناسب فارسی برای لغات و اصطلاحات متداول بیگانه مرتبط با حوزه رمزشناسی و امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) اظهار داشت: توسعه سریع دانش و فناوری رمز و امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا)، ورود لغات و اصطلاحات متعددی از این حوزه را در زبان فارسی به دنبال داشته است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به فعالیت‌های ارزشمند انجمن رمز ایران در این زمینه گفت: این انجمن، با نگاه به قابلیت‌های بی‌بدیل و استوار زبان فارسی به عنوان یکی از ارکان مهم هویت ملّی، برای بیان مفاهیم علمی، ترویج و ارتقاء دانش رمزشناسی و فناوری افتا در کشور، گزینش و پیشنهاد واژه‌های مناسب فارسی برای لغات و اصطلاحات متداول بیگانه مرتبط با این حوزه را در دستور کار خود قرار داده است.

دکتر سلماسی زاده، تشکیل گروه واژه‌گزینی در انجمن رمز ایران را یکی از فعالیت‌های مهم و تاثیر گذار در جهت تحقق این امر ذکر کرد و افزود: این کارگروه در اسفند ۱۳۸۶ فعالیت خود را آغاز کرد و در نتیجه کار مستمر و سازمان‎یافتۀ این گروه، کتاب «واژه‌نامه و فرهنگ امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ( افتا) » در سال ۱۳۹۰ تدوین و منتشر شد.

نویسنده کتاب رمزشناسی در ایران و جهان، گفت: تجارب اولیه حاصل از تدوین و انتشار کتاب واژه‌نامه و فرهنگ امنیت افتا، به همراه تجارب ارزشمند بدست آمده از همکاری انجمن رمز ایران با فرهنگستان زبان و ادب فارسی، توشه‌ای گران‌سنگ برای ادامۀ راه واژه‌گزینی در حوزۀ رمزشناسی و افتا را فراهم آورده است. در این راه و با تداوم فعالیت‌های گروه واژه‌گزینی، چاپ دوم کتاب «واژه‌نامه و فرهنگ امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) » در سال ۱۳۹۴ منتشر شد و در اختیار دانش‌پژوهان این حوزه و عموم علاقه‌مندان قرارگرفت.

عضو مؤسس انجمن رمز ایران اضافه کرد، در اولین سخنرانی کلیدی بیستمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران، تاریخچه واژه‌گزینی معرفی می‌شود، و بایدها و نبایدهای این حوزه، و نظرات مختلف در باره لزوم یا عدم لزوم واژه‌گزینی ارائه خواهد شد.

همچنین ضمن آشنائی با ضوابط و فرایندهای فرهنگستان زبان و ادب فارسی، برای انتخاب واژه‌ها، گزارشی از اقدامات و دستاوردهای انجمن رمز ایران در حوزه واژه‌گزینی و همکاری آن با فرهنگستان زبان و ادب فارسی ارائه خواهد شد.

لازم به ذکر است، انجمن رمز ایران یک انجمن علمی فعال در حوزه رمزشناسی و امنیت اطلاعات و ارتباطات است که در سال ۱۳۷۹ با حضور نمایندگان مجموعه‌های فعال در بخش‌های پژوهشی و عملیاتی حوزه رمزشناسی و افتا به عنوان اعضای مؤسس، تشکیل و آغاز به کار کرده ‌است.

این انجمن که در سال ۱۴۰۱ به عنوان انجمن برتر در بین انجمن‌های گروه فنی و مهندسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تقدیر قرار گرفته است، گردهم‌آیی سالانه خود را با عنوان «کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران در امنیت اطلاعات و رمزشناسی» هر ساله در یکی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهش کشور برگزار می‌کند.

قابل ذکر است در آستانه ۲۵ سالگی فعالیت‌های انجمن رمز ایران، بیستمین کنفرانس بین‌المللی این انجمن در امنیت اطلاعات و رمزشناسی، روزهای ۸ و ۹ شهریورماه ۱۴۰۲ به صورت حضوری و با مشارکت و میزبانی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در محل این سازمان واقع در تهران، منطقه احمدآباد مستوفی برگزار می‌شود.

علاقمندان به حضور در بیستمین کنفرانس سالانه انجمن رمز ایران و استفاده از سخنرانی‌ها و نشست‌های ارائه مقالات آن، برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبگاه این کنفرانس به نشانی iscisc۲۰۲۳.conf.irost.ir مراجعه نمایند.

امتیازدهی به خبر
اشتراک گذاری
سروش ایتا لینکدین فیسبوک توییتر واتس‌اپ تلگرام گوگل پلاس
نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری پژوهشگر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
جهت دریافت کد تازه، کلیک کنید
ترجمه البرز
اینجا محل تبلیغات شماست