در نشست میز تخصصی هوش مصنوعی

پیش‌نویس سند ملی هوش مصنوعی ارائه و تحلیل شد
پیش‌نویس سند ملی هوش مصنوعی ارائه و تحلیل شد

پیش‌نویس سند ملی هوش مصنوعی با حضور نمایندگان سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف دولتی و بخش خصوصی در دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب ‌فرهنگی ارائه و تحلیل شد.

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از ایسنا، محمد نژاد پور، دبیر میز تخصصی هوش مصنوعی در نخستین جلسه نشست میز تخصصی هوش مصنوعی به تبیین اهمیت هوش مصنوعی با توجه ‌به فرمایشات مقام معظم رهبری پرداخت.

وی در ادامه بر کاربردها، اسناد و شاخص‌های مرتبط در حوزه هوش مصنوعی، جایگاه کشور در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی و ارتباط بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با فناوری هوش مصنوعی مروری داشت.

در ادامه رشاد حسینی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک به‌ مرور اجمالی پیش‌نویس فعلی سند ملی هوش مصنوعی پرداخت. این سند پیش از این توسط ستاد اقتصاد دیجیتال نگارش شده و سپس مسؤولیت آن به این ستاد محول شده است.

تمرکز سند بر هوش مصنوعی صنعتی باشد

پس از ارائه پیش‌نویس، نمایندگان دستگاه‌ها و شرکت‌ها به بیان نقطه‌نظرات خود در راستای بهبود کیفیت سند ملی هوش مصنوعی پرداختند. در ابتدا نماینده نظام صنفی رایانه‌ای ضمن تشکر از دبیر ستاد بابت تلاش‌های صورت گرفته برای آماده‌سازی سند، گفت: در حال حاضر این دغدغه مطرح است که علاوه بر سندی که توسط ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک در حال نگارش است، مرکز ملی فضای مجازی و فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده مجلس نیز در حال انجام کار مشابهی هستند. از همین رو لازم است هماهنگی‌هایی صورت بگیرد تا از دوباره‌کاری پرهیز شود.

وی در ادامه پیشنهاد داد که تمرکز سند بر هوش مصنوعی صنعتی باشد و نقش بخش خصوصی در اقتصاد هوش مصنوعی پررنگ‌تر دیده شود تا بتوان زیست‌بومی ایجاد کرد که به درآمدزایی کمک کند.

در جلسه مذکور نماینده ستاد کل نیروهای مسلح نیز ایجاد ارتباط مناسب بین سند شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی و اسناد حاصل از فعالیت‌های مرکز ملی فضای مجازی و فراکسیون هوش مصنوعی مجلس را خواستار شد.

وی اظهار کرد: در سند راهبردی فضای مجازی ۳۹ اقدام کلان وجود دارد که چند بند آن مرتبط با هوش مصنوعی بوده و مناسب است که در پیش‌نویس سند ملی آن بندها پوشش داده شود.

نفوذ هوش مصنوعی در بخش‌های مختلف در اولویت باشد

سخنران دیگر این جلسه، محمد سعید سیف، عضو هیئت‌علمی دانشگاه به اهمیت مکانیزم‌ها، نقشه راه و تقسیم وظایف به‌صورت بخشی پرداخت و گفت: پیشنهاد می‌شود شاخص‌های ارزیابی در سند به گونه‌ای تنظیم شود که نفوذ هوش مصنوعی در بخش‌های مختلف کشور در اولویت قرار بگیرد.

فؤاد قادری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه نیز در سخنانی بر ‌ضرورت توجه به تحقیقات پایه‌ای در سند هوش مصنوعی و اهمیت توجه به توسعه کاربرد علاوه بر توسعه علم و فناوری تاکید کرد.

شکل‌گیری زیست‌بوم هوش مصنوعی مورد توجه باشد

در ادامه، سایر حاضران در جلسه نیز به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند. آینده‌پژوهی در راستای توجه به فرصت‌ها و تهدیدهای فناوری هوش مصنوعی در سطح ملی و بین‌المللی، توجه به هوش مصنوعی به‌صورت همگرا با سایر فناوری‌های راهبردی مانند نانو و اینترنت اشیاء، فقدان زیست‌بوم هوش مصنوعی در کشور و تدوین سند به منزله فضاسازی برای شکل‌گیری آن و توجه به اهمیت نقش دولت در مرحله شکل‌گیری زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور، بخشی از دغدغه‌های مطرح شده بود.

همچنین ضرورت آگاهی‌بخشی در جامعه مدنی در حوزه هوش مصنوعی و نقش صداوسیما و آموزش‌ و پرورش، تدوین طرحی در تقسیم کار ملی برای قابلیت پاسخ سریع برای چالش‌های روز در حوزه هوش مصنوعی با توجه‌ به ماهیت و تغییرات سریع آن، توجه به رضایتمندی و رفاه مردم در چشم‌انداز سند و توجه به مفاهیم عدالت و مسؤولیت‌پذیری در سند از دیگر مسائل مطرح شده توسط حاضران در جلسه بود.

نقش‌آفرینی شرکت‌های بزرگ در زیست‌بوم و نقش آنها در تقویت استارتاپ‌ها، تبیین راهبردی ویژه برای جبران عقب‌افتادگی‌ها در حوزه هوش مصنوعی کشور و توجه به هوش مصنوعی به‌عنوان زنجیره‌ای ذیل تحول دیجیتال، دیگر دغدغه‌های سخرانان بود.

در پایان این جلسه، کریم زاهدی، معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری بر توجه به ‌نظام عرضه و تقاضا، زیست‌بوم داده، توجه به روابط بین‌الملل و تعریف نگاشت نهادی در سند ملی هوش مصنوعی تأکید کرد.

امتیازدهی به خبر
اشتراک گذاری
سروش ایتا لینکدین فیسبوک توییتر واتس‌اپ تلگرام گوگل پلاس
نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری پژوهشگر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
جهت دریافت کد تازه، کلیک کنید
ترجمه البرز
اینجا محل تبلیغات شماست