به میزبانی دانشگاه صنعتی اراک صورت گرفت
سومین همایش انرژی، اتوماسیون و هوش مصنوعی به میزبانی دانشگاه صنعتی اراک و با تأکید بر اهمیت موضوعات ناترازی انرژی و استفاده از ظرفیتهای اتوماسیون و هوش مصنوعی در حل مشکلات آینده کشور برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز، سومین همایش انرژی، اتوماسیون و هوش مصنوعی به همت دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اراک و با تأکید بر اهمیت موضوعات ناترازی انرژی و استفاده از ظرفیتهای اتوماسیون و هوش مصنوعی در حل مشکلات آینده کشور در روزهای 11 و 12 دی ماه 1403 برگزار شد.
دکتر گودرزی در افتتاحیه همایش ملی انرژی، اتوماسیون و هوش مصنوعی بیان داشت: بهرهوری و رفع چالشهای کنونی حوزه انرژی با کمک از سیستمهای اتوماسیون و هوش مصنوعی هدف اصل برگزاری این کنفرانس در دانشگاه صنعتی اراک است.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک در کنفرانس ملی انرژی، اتوماسیون و هوش مصنوعی ضمن خوش آمد گویی به شرکت کنندگان در این همایش تاکید کرد: دانشگاه صنعتی اراک بعنوان یک دانشگاه فرهنگی و موثر در توسعه پایدار با نگاهی که به پیشرفت همه جانبه دارد، بدنبال اثربخشی در حوزههای موردنیاز کشور و استان میباشد.
دکتر گودرزی بیان داشت: بهره وری و رفع چالشهای کنونی حوزه انرژی با کمک از سیستمهای اتوماسیون و هوش مصنوعی، اصل برگزاری کنفرانس ملی انرژی، اتوماسیون و هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی اراک است و این دانشگاه بعنوان تنها دانشگاه تخصصی در پایتخت صنعت کشور بر اساس رسالتی که در سند آمایش سرزمین تاکید شده تلاش میکند پرچمدار این تفکر باشد.
دکتر ابوذر صمیمی دبیر همایش با ارائه گزارش بیان داشت: یکصد و هفتاد و سه مقاله به دبیرخانه ارسال شده که پس از داوری یکصد و دو مقاله پذیرفته و مجوز ارائه در سومین کنفرانس انرژی، اتوماسیون و هوش مصنوعی را پیدا کردند. ایشان بیان داشت: یکی از مهمترین دستاوردهای این کنفرانس حضور پررنگ پژوهشگران جوان و دانشجویان تلاشگر میباشد.
دکتر کاوه هوشمندی دبیراجرایی این کنفرانس اشاره نمود: از مهمترین بخشهای ذیل این همایش برگزاری سخنرانیهای علمی به روز و کارگاههای کاربردی میباشد. ایشان تاکید کرد: این همایش در کنار فعالیتهای علمی خود، به ادای وظیفه اجتماعی و فرهنگی دانشگاه نیز توجه ویژه داشت و اهتمام به این امر در دو حوزه تکریم از پیشکسوتان و آموزش حرفهای به جامعه هدف بعنوان سفیران فرهنگی پرداخت. در این همایش که با استقبال چشمگیر پژوهشگران و علاقهمندان همراه بود، از میان ۱۷۳ مقاله ارسالشده، تعداد ۱۰۲ مقاله را که با محورهای همایش همخوانی داشتند و از کیفیت علمی بالایی برخوردار بودند، مورد پذیرش قرار گرفته که در طول دو روز براساس برنامه زمانبندی به ارائه پرداختند و از این تعداد، ۴۰ مقاله به صورت سخنرانی ارائه گردید و مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
دکتر هوشمندی بیان کرد: در این رویداد، دو سخنران برجسته بینالمللی به ارائه مطالب علمی در حوزههای پیشرفته پرداختند که در آیین گشایش این همایش خانم دکتر مونا فرجی دانشیار دانشگاه واریک انگلستان و مدیر طراحی و مدلسازی باتری، ارائهای تخصصی درباره طراحی باتریهای جدید براساس فناوری هوش مصنوعی ارائه کرد و در آیین پایانی همایش دکتر بهزاد صمدی دانشیار سابق دانشگاه امیرکبیر و مدیرعامل شرکت AI & Robotic، درباره طراحی سیستمهای اتوماسیون هوشمند پیچیده با تیمهای کوچک به ایراد سخنرانی پرداختند.
دبیر اجرایی این کنفرانس ملی بیان داشت: در حاشیه همایش، دو کارگاه تخصصی کاربردی با استقبال شرکتکنندگان برگزار شد که کارگاه نخست با عنوان طراحی سیستمهای اتوماسیون با استفاده از ESP32 توسط مهندس محمد گودرزی و کارگاه دوم با عنوان نقشهبرداری و ناوبری در ROS توسط مهندس مهدی مولوی برگزار گردید.
در مراسم اختتامیه این همایش در روز چهارشنبه 12 دی 1403، از دکتر محسن نجفی (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه) به پاس سی و پنج سال تلاش و خدمات ارزنده در ارتقای دانش و توسعه علمی دانشگاه صنعتی اراک تجلیل بعمل آمد. همچنین، از دانش آموزان کانون فرهنگی مهراگه به سرپرستی خانم دکتر مریم احسانی بعنوان سفیران فرهنگی دانشگاه همزمان با تجلیل از دانشجویان فعال در برگزاری همایش، تقدیر به عمل آمد.
دکتر هوشمندی تاکید داشت با توجه به مشکلات برگزاری این همایش، دانشگاه صنعتی اراک با عمل به رسالت خود بار دیگر توانمندی علمی و عملی را در میزبانی رویدادهای معتبر ملی به نمایش گذاشت و زمینهای برای تبادل دانش و ایدههای نوین فراهم ساخت.