دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم
دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم از راهاندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی خبر داد و گفت: چاره اندیشی در خصوص ناترازی انرژی، آلودگی هوا و هر آنچه که زیست روزمره مردم را تهدید میکند، کار ویژه این آزمایشگاه است.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، بهروز مینایی، دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم ضمن اعلام این خبر گفت: هدف ما از راهاندازی این آزمایشگاه، چارهاندیشی در خصوص سهم هوش مصنوعی در مرتفع کردن مسائلی است که زیست روزمره مردم را تهدید میکند و میکوشیم تا همه توان دانشگاهی، آزمایشگاهی و هیات علمیها، دانشجوها و بخش خصوصی، دانشبنیان و غیر دانشبنیان را بر روی مسائل کشور همچون آلودگی هوا و ناترازی انرژی متمرکز کنیم.
وی ادامه داد: رفتن به سمت انرژیهای پاک از برنامههایی است که در بحث ناترازی انرژی در دستور کار داریم و این مهم را با همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، انرژی و محیط زیست پیش میبریم. به گفته او، یکی از پیششرطهای استفاده از انرژیهای پاک، ایجاد شهر هوشمند است و در این راستا، در رایزنیهایی با دکتر پیغامی، رئیس منطقه آزاد قشم، منطقهای برای ایجاد یک پایلوت شهر هوشمند در نظر گرفته است.
دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم با بیان اینکه در توکنایزکردن زمین، جذب سرمایه بخش خصوصی و مردمی از داخل و خارج کشور به همکاری بانک مرکزی نیاز داریم، افزود: برای ایجاد پایگاه شهر هوشمند باید تمام اطلاعات در دیتا سنترهای ویژه ذخیره و کپی دیجیتالی این شهر مثل حمل و نقلها، مصرف انرژیها، خرید و فروشها، تفریح و سرگرمی و ... در دسترس باشد.
مینایی همچنین خاطرنشان کرد: پروژه شهر هوشمند توسط کشورهای عضو بریکس هم پشتیبانی میشود و آفریقای جنوبی، چین و روسیه ما را در ایجاد این مهم همراهی میکنند. از طرف دیگر برنامه ملی اقتصاد دریا محور از دیگر بخشهایی است که در این پروژه با ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم همکاری دارد چراکه یکی از عناصری که این برنامه در دستور کار خود دارد و پیگیری میکند، موضوع بندر هوشمند است.
به گفته او، شهر قشم در نقطه حساس کشور قرار دارد و به نوعی گذرگاه نفتی در تنگه هرمز محسوب شده و نزدیک به یک چهارم نفت جهان از آن رد و بدل میشود، از این رو، تامین نیازهای این کشتیها و موقعیت استراتژیکیاش، آن را به گزینه اصلی شهر هوشمند بدل کرده است تا از رهگذر ایجاد شهر هوشمند هم یک درآمدزایی چشمگیر برای کشور رقم بخورد و هم اینکه در بعد جهانی توانمندیهای علمی و فناورانه ایران در حوزه هوش مصنوعی به نمایش گذاشته شود.
مینایی ضمن اشاره به اینکه با همکاری چند دستگاه بزرگ کشور، برنامهریزی برای ایجاد شهر هوشمند را تا چند ماه آینده کلید خواهیم زد، تصریح کرد: به نتیجه رسیدن این برنامه، طراحی و شروع کار مشروط به تامین بودجه اولیه آن، تا انتهای ۱۴۰۴ محقق خواهد شد و نکته دیگر اینکه ایجاد شهر هوشمند تنها منحصر به شهر قشم نیست، این پایلوت در جاهای مختلف کشور هم شبیهسازی میشود.