به میزبانی دانشگاه اصفهان
پانزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش، رویدادی معتبر در عرصه فناوری اطلاعات، با پیشینهای درخشان و با هدف توسعه دانش و تبادل تجربیات میان دانشگاهیان و متخصصان صنعت، در دانشگاه اصفهان برگزار میشود.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از پایگاه خبری دانشگاه اصفهان، دکتر محمدرضا خیامباشی در نشست خبری «پانزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش» در سالن «شهید سردار سلیمانی» دانشگاه اصفهان افزود: برگزاری همایشهای علمی با هدف رشد و توسعه دانش و فناوری اطلاعات و انتقال آخرین تجارب و دستاوردهای پژوهشی و صنعتی میتواند قدم مهمی برای توسعه کشور باشد که البته توسعه زیرساختها نیز لازمه حرکت در این بخش است.
وی ادامه داد: پانزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش با همکاری دانشگاه اصفهان و انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از سه شنبه هفته جاری به مدت سه روز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۶:۳۰ با حضور مهمانان و مقامات استانی و ملی در تالار پیامیر اعظم (ص) دانشگاه اصفهان برگزار میشود و روز پایانی این همایش نیز به طور خاص در قالب برپایی کارگاههای آموزشی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد:«کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش» از همایشهای مهم در حوزه مهندسی کامپیوتر است که سابقه کم نظیری بین سایر همایشهای این حوزه در کشور دارد و نخستین دوره این همایش در سال ۱۳۸۳ برگزار شد.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان تصریح کرد: همایش امسال با تمرکز بر زمینههای نو و کاربردی در هشت محور «هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و تحلیل داده»، «شبکههای ارتباطی»، «امنیت سامانههای فناوری اطلاعات»، «کسب و کار الکترونیکی و اقتصاد دیجیتالی»، «تحول دیجیتالی و فناوریهای نوظهور»، «طراحی دیجیتال و معماری کامپیوتر» و «مهندسی نرمافزار در فناوری اطلاعات» برگزار میشود.
دکتر محمد حسین باطنی، دبیر اجرایی این همایش نیز تصریح کرد: امسال افزون بر ۱۶۰ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی به پانزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش ارسال شد که نسبت به دورههای گذشته رشد چشمگیری داشت.
وی در ادامه افزود: فراهم آوردن بستری برای ارتباطات و همکاریهای دانشگاهی و پژوهشی در حوزه فناوری اطلاعات، توسعه و گسترش فعالیتهای دانشی و ارزشمند در این عرصه و اشتراکگذاری دانش و فناوری موجود این حوزه برای زیست بوم فناوری اطلاعات کشور از اهداف برگزاری این رویداد علمی است.
دکتر باطنی اضافه کرد: هشت نشست ارائه مقالات، ۱۷ کارگاه تبادل تجربه، رویداد ارائه مقالات پوستری و برگزاری چهار میزگرد تخصصی که ۲ میزگرد آن بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تمرکز دارد از جمله برنامههای این رویداد علمی است.
دکتر مرجان کائدی دبیر علمی «کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش» نیز گفت: ۶۰ مقاله در این کنفرانس بین المللی از بین افزون بر ۱۶۰ مقاله دریافتی مورد پذیرش قرار گرفت که ۳۶ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۴ مقاله نیز به صورت پوستری ارائه خواهد شد.
وی افزود: مقالات دریافتی از پژوهشگران ۳۱ دانشگاه داخلی و ۶ دانشگاه خارجی بود و در میان دانشگاههای داخلی بیشترین مقالات به ترتیب مربوط به دانشگاههای اصفهان و تهران است.
خانم دکتر کائدی یادآور شد: سه نفر از پنج سخنران کلیدی این رویداد از اساتید دانشگاههای مطرح خارجی هستند و ترکیب ارائه مقالات در این همایش هم وزن سایر رویدادهای علمی مطرح در این حوزه در دنیاست و ۳۴ نفر از داوران داخلی و خارجی، ارزشیابی مقالات را بر عهده داشتند.
وی تاکید کرد: کلیه مقالات این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مقالات انگلیسی آن نیز در IEEE که یکی از مهمترین پایگاههای اطلاعاتی جهان بویژه در حوزه فنی مهندسی است نمایه میشود.
شایان یادآوری است، پانزدهمین دوره کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش در این هفته برگزار خواهد شد. این رویداد علمی که از جایگاه ممتازی در میان کنفرانسهای مشابه داخلی برخوردار است، به واسطه پیشینه درخشان و اعتبار علمی خود شناخته میشود. مقالات ارائه شده در این کنفرانس همهساله از کیفیت و کمیت مطلوبی برخوردار بوده و در سال جاری نیز تلاش شده است تا این استانداردها ارتقا یابد.
دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان به عنوان برگزارکننده اصلی، با مشارکت اعضای هیئت علمی و دانشجویان خود، و با همکاری انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، نقش محوری در برگزاری مطلوب این رویداد ایفا میکند.
در خصوص استقبال از این کنفرانس، بیش از ۱۶۰ مقاله از پژوهشگران داخلی و بین المللی از کشورهایی نظیر انگلستان، بلژیک، هندوستان، آمریکا و فرانسه دریافت شده است که از این میان، ۶۰ مقاله پذیرفته شدهاند. از مجموع مقالات پذیرفته شده، ۳۶ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۴ مقاله به شکل پوستر ارائه خواهند شد. مقالات سخنرانی در ۸ محور موضوعی تقسیمبندی شدهاند که سه محور به هوش مصنوعی اختصاص یافته و محورهای دیگر شامل شبکههای کامپیوتری، مهندسی نرمافزار، امنیت اطلاعات، معماری کامپیوتر و کسبوکار الکترونیکی میباشند.
اهداف اصلی این کنفرانس عبارتند از: ۱. ایجاد بستری مناسب برای تعاملات و همکاریهای پژوهشی و فناورانه در حوزه فناوری اطلاعات و دانش ۲. توسعه و انتشار دانش و فعالیتهای آکادمیک ارزشمند در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات ۳. تبادل دانش و تجربیات فناورانه میان دانشگاهیان و متخصصان صنعت از طریق برگزاری کارگاهها و میزگردهای تخصصی
علاوه بر هشت نشست ارائه مقالات، چهار میزگرد تخصصی و ۱۷ کارگاه آموزشی در چهار محور (هوش مصنوعی، کوانتوم، فناوریهای نوظهور و تجارب متخصصان) برنامهریزی شده است. سخنرانیهای کلیدی کنفرانس نیز با مشارکت پژوهشگران مطرحی از انگلستان، مالزی و آمریکا برگزار خواهد شد. همچنین بسته ویژهای برای دانشآموزان به عنوان آیندهسازان کشور در نظر گرفته شده است.
این کنفرانس از روز سهشنبه، چهارم دیماه، از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۶:۳۰ به مدت سه روز برگزار خواهد شد. مراسم افتتاحیه با حضور مسئولان استانی و کشوری آغاز میشود و ارائه مقالات شفاهی در روزهای اول و دوم انجام خواهد شد. روز سوم نیز به طور خاص به برگزاری کارگاههای آموزشی باقیمانده اختصاص یافته است.