وزیر بهداشت در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها عنوان کرد
وزیر بهداشت در مراسم آغاز تحصیلی جدید دانشگاهها با اشاره به تحصیل 245 هزار دانشجو در دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، گفت: در 4 سال گذشته، نزدیک به 100 درصد افزایش ظرفیت بدون تجهیز و ارتقای ساختارها و زیرساختها داشتهایم.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در این مراسم که با حضور رییس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: در دانشگاهها به ویژه دانشگاههای علوم پزشکی، کیفیت تحصیل با جان مردم سر و کار دارد و اگر نتوانیم زیرساختها را متناسب با ظرفیتها، تنظیم کنیم آسیب جدی به جان مردم وارد میشود.
وی تاکید کرد: انتظار است در بحث عدالت ورود به آموزش و ادامه تحصیل، بازبینی صورت گیرد. اگر عدالت آموزشی در ورود به دانشگاهها تامین نشود، دانشجویان بسیار هوشمند، ساعی و پرتلاش را از دست خواهیم داد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برای باقی ماندن در مرزهای علمی و دانش دنیا نیاز به تقویت دیپلماسی و ارتباطات بین المللی داریم، گفت: امروز نسبت به گذشته در حوزه پژوهش و ارتباطات بین المللی احساس نزول تدریجی میکنیم و باقی ماندن در مرزهای دانش نیازمند ارتباطات بین المللی است و اگر نتوانیم با دانشگاههای معتبر جهان، رفت و آمد، کنفرانسهای مشترک و دورههای علمی برگزار کنیم، یقینا دچار عقب ماندگی میشویم.
دکتر ظفرقندی با تاکید بر لزوم حرکت به سوی جامعه محوری و حل نیازهای مردم در جامعه علمی و دانشگاهی کشور، یادآور شد: دانشگاههای نسل یک و دو باید به نسلهای سه و چهار تبدیل شوند و هدف دانشگاه در نهایت، ارتقای کشور و رفع نیازهای مردم است.
وی سختی دوران تحصیل را از مسائل مهم دانشگاههای علوم پزشکی دانست و گفت: سختی دوران تحصیل باعث مهاجرت و گریز از مرکز میشود. یک دانشجوی پزشکی وقتی دوران سخت تحصیل را میگذراند، باید دورههایی را بگذراند و در مقاطع تخصص و فوق تخصص نیز این دورهها باید گذرانده شوند که این سختی باعث میشود در این مسیر، دانشجویان و نیروهای خبره و کارآمد را از دست بدهیم.
وزیر بهداشت تسهیل مسیر آموزش و سهولت طی مراحل تحصیلی و ورود به عرصه کار بلافاصله بعد از اتمام تحصیل را ضروری ارزیابی و عنوان کرد: باید بتوانیم از نیروهای ارزشمند و سرمایه گذاری خودمان استفاده کنیم. دانشگاههای ما درخت پاکیزهای هستند که ریشه در عمق زمین دارند و همیشه در حال ثمردهی هستند به گونهای که کشور در عرصههای مختلف از دانشگاهها، ثمره میگیرد.
دکتر ظفرقندی تصریح کرد: باید کاری کنیم که کشورمان برای دانشمندان، فارغ التحصیلان، اساتید و دانشجویان از نظر اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، محیطی امن باشد تا رشد علمی ما، پایدار باشد.
وی به شعارهای انتخاباتی رییس جمهور اشاره و خاطرنشان کرد: اگر به دنبال آیندهای برای ایران، امیدی به آینده کشور و ایرانی آباد و آزاد هستیم، پیشران، کلید و راه حل آن دانشگاهها، تکریم اساتید و دانشجویان است.
وی افزود: سربلندی و پیشرفت کشور مرهون تلاشهای دانشمندان، دانشجویان و علم پژوهان است البته امیدواریم طبق روال مرسوم، سال تحصیلی جدید و اعلام نتایج کنکور در اول مهرماه باشد و دانشجویان در اول مهرماه، شروع به تحصیل کنند تا روند آموزشی بهم نریزد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: گرامیداشت، تکریم و یادآوری اثرگذاری و اهمیت دانشگاهها در علم، پیشرفت کشور و مسائل سیاسی و اجتماعی، مهم و غیرقابل انکار است. در دانشگاه تهران در سالهای دور حادثه ای در 16 آذر رخ داد و دانشجویانی که به روند حاکمیت اعتراض داشتند در پیش پای نیکسون، معاون وقت رییس جمهور آمریکاُ سه شهید گرانقدر و در ادامه در 13 آبان، دانشگاههای کشور شهدایی را تقدیم کشور کردند.
دکتر ظفرقندی با بیان اینکه دانشگاه و ملت ایران بزرگانی همچون شهید چمران را تقدیم کشور و انقلاب کردهاند، افزود: اثرگذاری دانشگاه برای همیشه و در برهههای مختلف در خاطره و یادها باقی خواهد ماند.