به میزبانی صندوق نوآوری و شکوفایی
نشست بررسی طرح توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری برای بنگاههای کوچک و متوسط با حضور معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری در محل صندوق نوآوری برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در این نشست دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری در سخنانی با اشاره به باورهای غلط در کشور در حوزه مالکیت فکری، اظهار کرد: پیش از اینکه در این حوزه چیزی یاد بگیریم باید بپذیریم که ممکن است موضوعات اشتباهی در حوزه مالکیت فکری وجود داشته باشد. شرکتهای دانشبنیان که ۷۰ درصدشان شرکتهای کوچک و نوپا هستند باید بدانند که نظاماتی دارند و تا این نظامات و فرآیندها را در شرکتهای خود شکل ندهند رشدی اتفاق نمیافتد.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای نوآور و بزرگ دنیا همانند یک ارتش منظم عمل کرده و این پروتکلها هستند که این شرکتها را هدایت میکنند، تصریح کرد: البته ممکن است این مسئله یک تضاد پیش آورد که چطور میشود با وجود رعایت یکسری پروتکلها بتوان یک محصول جدید ارایه کرد.
ملکیفر با طرح این سوال که چند بار پیش آمده که اپلیکیشنهای پرکاربرد گوشیهای همراهتان بعد از بروزرسانی دچار مشکل شوند؟ گفت: کدام پروتکل سختگیرانه وجود دارد که باعث شده این اپلیکیشن در میلیونها گوشی نصب شود و خطا هم نداشته باشد؟ در این سازمان قطعا یک نظمی وجود دارد که نتیجهاش این میشود. از بینظمی که نمیتوان این نتیجه را برداشت کرد. حس من این است که شرکتهای ما از بیفرآیندی است که رشد نمیکنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: قدم اول این است که بپذیریم بسیاری از مسائل را نمیدانیم. اینکه یک محصولی را تولید کنیم که دانشبنیان بشمار میآید اولِ یادگیری است؛ باید باورهای غلط را فراموش کنیم و بعد بپذیریم که نمیدانیم و اشتباه میکنیم و شروع به یادگیری کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از اشتباهات این است که فکر کنیم مالکیت فکری همان پتنت است، گفت: در حال حاضر کارگزار صندوق نوآوری به شرکتهای دانشبنیان و فناور کمک میکند که پتنت حوزه دانشبنیان را شناسایی و تحلیل کنند و روند دانش و فناوری را در حوزه مربوطه به دست آورند. این خدمتی که صندوق نوآوری ارائه میکند بلاعوض است، اما ممکن است شما از این خدمت خبر نداشته باشید که این کاستی ماست.
ملکیفر در پایان با اشاره به قابلیتهای هوش مصنوعی، خواستار بهرهگیری شرکتهای دانشبنیان و فناور از این ظرفیت شد و گفت: امروز هوش مصنوعی در حال اختراع و خلاقیت است؛ در حالی که در همین دو سال پیش عنوان میشد و باورمان این بود که هوش مصنوعی فقط کارهای تکراری انجام خواهد داد.
در این جلسه همچنین دکتر سید علی کاظمی، معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری نیز در سخنانی به بررسی طرح توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری برای بنگاههای کوچک و متوسط پرداخت.