در پنل تأمین مالی جمعی ارزی فنامد مطرح شد
نشست تأمین مالی ارزی جمعی شرکتهای دانشبنیان با حضور مدیرکل دفتر تأمین مالی و سرمایهگذاری معاونت علمی، مشاور وزیر اقتصاد، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره صندوق توسعه فناوریهای نوین و معاون تجاریسازی صندوق توسعه فناوریهای نوین و مدیر سکوی تأمین مالی جمعی نوین کراد در روز دوم رویداد فنامد برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، روح الله ابوجعفری مشاور وزیر اقتصاد در این پنل مطرح کرد: دغدغه تامین مالی جمعی ارزی اولین بار بعد از تحمیل تلاطمات تورمی در سال ۱۴۰۱ مطرح شد. سرمایه گذاران ریسک پذیر آماده ورود به بازار ایران هستند اما ابزار لازم برای تامین مالی آنها وجود نداشته است.
بعد از صدور مجوز سازمان بورس، از سال ۹۷ در تامین مالی ریالی موفق بودیم. هم اکنون حجم تامین مالی جمعی از سوی بیش از ۲۰ هزار نفر، به چهار هزار میلیارد تومان رسیده است.
در این راستا با هماهنگی بانک مرکزی هم اکنون یک مجوز محدود تامین مالی ارزی برای شرکتهای دانشبنیان صادرات محوری که تجهیزات وارد میکنند، فراهم شده است.
عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر سرمایه گذاری معاونت علمی ریاست جمهوری تصریح کرد: تا امروز بخشی از روند تامین مالی از طریق سامانه ناخدا انجام شده اما چالش مهم در بهبود روند سرمایه گذاری خارجی و تامین مالی ارزی است که اقدامات لازم در دستور کار است.
روح الله میرامینی، مدیر صندوق فناوریهای نوین در این خصوص گفت: به عنوان یک صندوق، تاکنون از تمام ابزارهای موجود استفاده کرده و از تامین مالی ارزی نیز بهره بردهایم. صندوقها به دلیل اعتبارسنجی طرحها، قدرت تشخیص مناسب دارند و از سوی دیگر نقطه تلاقی دولت و بخش خصوصی هستند، براین اساس جایگاه صندوقها برای طرفین اعتمادساز است.
کلاهی، معاون اعتباری صندوق توسعه فناوریهای نوین و مدیر سکوی تامین مالی جمعی نوین کراد هم بیان کرد: فرایند کلی تامین مالی ارزی مشابه تامین مالی ریالی است. روند کار به این صورت است که شرکتهای متولی درخواست خود را ارائه کرده و بعد از ارزیابی، طرح در سکوی ارزی ارائه میشود. با همکاری وزرات اقتصاد و ارکان نهگانه در این همکاری مشترک، به دنبال کاهش حداکثری ریسک سرمایه گذاری هستیم. با صدور ضمانت نامه اصل سرمایه به صورت کامل بازخواهد گشت. در این مدل، سرمایه پذیر باید شرکت دانشبنیان باشد. منابع ارزی سرمایه گذاری خارجی از طریق صرافی ملی دریافت میشود، سکو، این منبع را از طریق حساب ارزی در اختیار شرکت متقاضی قرار میدهد. در نهایت منابع ارزی از محل درامد صادراتی شرکت دانشبنیان، به سرمایه گذاران بازخواهد گشت.